blog

Waarom iedereen zijn auto in België zou moeten kopen

Duitsland staat bekend als het autoland in Europa en lijkt dan ook een voor de hand liggende optie om te overwegen wanneer je een auto uit het buitenland wil kopen.  België daarentegen, lijkt dit misschien niet op het eerste gezicht, maar er zijn wel degelijk veel goede redenen om bij onze zuiderburen je nieuwe auto aan te schaffen. Wij gingen op onderzoek uit en hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

Geen taalbarrière

De aanschaf van een auto is vaak een grote beslissing. Iedereen weet dat de waarde afschrijving van een auto ontzettend snel gaat en dat het kopen van een auto financieel gezien een beroerde investering is. Het hebben van een goed gevoel bij de verkoper is dan ook erg belangrijk. Door je auto in Vlaanderen te kopen zorg je er in ieder geval voor dat je gemakkelijk in het Nederlands kunt communiceren en een taalbarrière geen blokkade vormt bij het kopen van je nieuwe auto.

Makkelijk zoeken

Het is erg eenvoudig om je een weg te vinden langs websites zoals autoscout24, autokkazi.be en autogids.be Er is een groot aanbod aan online marktplaatsen in het Nederlands en de diverse sites zijn erg vergelijkbaar met de websites die we in Nederland gebruiken. Daarnaast zijn er grote auto supermarkten die meerdere merken verkopen en on- en offline te vinden zijn zoals bijvoorbeeld Cardoen. Dit maakt het zoeken en het vragen van advies erg gemakkelijk.

Beter aanbod

Hoewel de markt in België en met name Vlaanderen kleiner is dan in Nederland. Durven wij wel te stellen dat het aanbod in België voor veel mensen beter is. Dit geldt vooral voor de liefhebbers van de France occasions. Door het grote aanbod in België van deze merken, wordt door de marktwerking de prijs aanzienlijk gedrukt en zijn met name de Frans auto’s een stuk goedkoper in België. Het is algemeen bekend dat de benzineauto meer toekomst heeft dan de Diesel en in Vlaanderen is maar liefst 80% van de auto’s een benzineauto en is er dus relatief meer aanbod op de tweedehands markt. Naast het bredere aanbod voor bepaalde merken en brandstof auto’s lijken de auto’s in België over het algemeen ook beter uitgerust met betrekking tot features van en in de auto denk hierbij aan dingen zoals: verwarmde stoelen, automatisch inklappende spiegels en audio uitrusting.

Auto historie makkelijker te controleren

Als gezegd is het een groot voordeel dat we dezelfde taal als onze zuiderburen in Vlaanderen spreken. Dit maakt het ook aanzienlijk makkelijker om over het eventuele schade verleden te hebben en makkelijker te begrijpen of en wat voor reparaties er zijn geweest. Je kunt je hier op voorhand telefonisch al over laten informeren. Een ander groot voordeel is dat er praktisch niet gefraudeerd kan worden met kilometerstanden. Nederland en België wisselen namelijk hun meterstanden uit, wat een groot voordeel is vergeleken met bijvoorbeeld Duitsland, waarbij dit niet gebeurt.

Importeren is makkelijk

Wanneer je een auto uit het buitenland koopt, komt er wel wat administratie bij kijken. Misschien heb je het wel eens gehoord van iemand of iets in de krant gelezen over dingen als BPM, eendagskenteken en RDW-keuringen. Het lijkt een hele papierwinkel om een auto uit het buitenland te halen en wij raden het je ook zeker niet aan om dit op eigen houtje zelf te regelen, maar doordat het steeds vaker gebeurt zijn er meerder bedrijven in dit gat gesprongen. Er zijn tal van aanbieders die jou helpen en jou de zorgen uit handen nemen met betrekking tot de administratie en het importeren van je nieuwe auto. In bijna alle gevallen wegen de kosten niet op tegen het financiële voordeel van de aanschaf en is het dus makkelijk en voordelig om je auto te kopen in België.