blog

De kosten voor het spuiten van een auto

Heb je lak schade aan je auto? Dan wil je het graag spuiten. Ook wanneer je een andere kleur wilt kun je laten spuiten. Maar, misschien twijfel je aan de kosten om een auto te spuiten. Om te beginnen: goedkoop overspuiten van een auto bestaat niet. Soms is wordt goedkoop, duurkoop. Tenminste goedkoop is relatief.

Een standaard effen kleur verdwijnt door inwerking van het zonlicht. Kies dus kleuren die zonlicht weerkaatsen. Verkleuren is bij een Metalic lak, nagenoeg uitgesloten.

Je kunt een autospuiterij het werk laten doen. De kosten van het laten overspuiten hangen van een aantal factoren af, zoals: de voorbewerking (strippen en opschuren), gaat het om een kleine, middelgrote of grote auto; welke lak wil je hebben (effen/metallic/parelmoer; moet de gehele auto of delen ervan overgespoten worden.

Ook moet je, bij een kleurwijziging, dit aangeven op het kenteken (is gratis). Je kunt er een boete voorkrijgen als je dat niet doet.

Als uitdeuken zonder lakschade kan worden toegepast ben je vaak het voordeligst uit. Als dit niet kan, maar spot-repair kan wel toegepast worden om het herstelde gedeelte over te spuiten zullen de kosten ook nog relatief meevallen.

Uitdeuken en vervolgens het hele onderdeel spuiten is de duurste optie. De kosten voor herstel zijn verbonden met jouw specifieke schade. Prijzen kunnen dan ook enorm variëren en daarom is het altijd een goed idee om verschillende opties tegen elkaar af te wegen. Uitgaande van het bovenstaande mag je wel weten dat een gemiddelde prijs van ca. € 1.800,- inclusief de btw, de norm is.